Ingredients
(per 4 persones)
-
Peix preparat per fer
al forn*
-
1 patata
-
1 ceba
-
100 g. d'espinacs
nets
-
1 manadet de juevert
-
1
tomàtiga pelada i amb poques llavors
-
2 alls
-
sal,
pebre bo, pebre
bord
-
oli
* El peix pot ser:
dorada, ben escatada, pagell, -però té molta espina, 1/2 lluç d'un 3/4 de
Kg. sense espines... Evidentment, si hi ha molta gana, més peix, però així
basta, si hi ha 1r. plat...
|
Com fer-ho
Necessitam: una palangana
d'anar al forn; una de terra va bé, però no una greixonera, perquè té es cul
fondo i rodó, i hi queda acumulat el suc; ha de ser plana.
-
Pelam la patata, la
tallam redona, prima, cosa d'uns 3/5 mm.
-
Posam una capa d'oli
a la palangana, només que l'unti.
-
Hi escampam les
patates, ben repartides.
-
Els enfornam a foc
mig, i, als cinc minuts, hi afegim la ceba.
-
Ho tornam al forn,
que vagi coent.
-
Preparam la resta de
verdura, tallada petita, amb l'all, laminat.
-
Quan la patata
comença a ser tova i una mica dauradeta, la salpebram, i hi afegim al
damunt la resta de la verdura.
-
Hi afegim oli, per
damunt, sal pebre i pebre bord.
-
Ho deixam uns 10
minuts i, quan ja comença a sofregir, hi afegim el peix, estirat al damunt,
trempat amb sal i pebre i un raig de suc de llimona.
-
Hi afegim una mica
més d'oli i ho deixam coure uns 10 m. més.
-
Punxam el peix per
veure si ja és cuit, i ja està.
-
Convé que el peix
estigui al punt just de cocció: No ha de ser cru, però no ressec.
Aportació moderna: La patata i la ceba es poden precuinar al
microones, i així ens estalviam temps de forn. |