Peix al forn a la mallorquina

(amb verdures)

 

 Ingredients

(per 4 persones)

  • Peix preparat per fer al forn*

  • 1 patata

  • 1 ceba

  • 100 g. d'espinacs nets

  • 1 manadet de juevert

  • 1 tomàtiga pelada i amb poques llavors

  • 2 alls

  • sal, pebre bo, pebre bord

  • oli 

* El peix pot ser: dorada, ben escatada, pagell, -però té molta espina, 1/2 lluç d'un 3/4 de Kg. sense espines... Evidentment, si hi ha molta gana, més peix, però així basta, si hi ha 1r. plat...

 

 

 

 

Com fer-ho

Necessitam: una palangana d'anar al forn; una de terra va bé, però no una greixonera, perquè té es cul fondo i rodó, i hi queda acumulat el suc; ha de ser plana.

  • Pelam la patata, la tallam redona, prima, cosa d'uns 3/5 mm.

  • Posam una capa d'oli a la palangana, només que l'unti.

  • Hi escampam les patates, ben repartides.

  • Els enfornam a foc mig, i, als cinc minuts, hi afegim la ceba.

  • Ho tornam al forn, que vagi coent.

  • Preparam la resta de verdura, tallada petita, amb l'all, laminat.

  • Quan la patata comença a ser tova i una mica dauradeta, la salpebram, i hi afegim al damunt la resta de la verdura.

  • Hi afegim oli, per damunt, sal pebre i pebre bord.

  • Ho deixam uns 10 minuts i, quan ja comença a sofregir, hi afegim el peix, estirat al damunt, trempat amb sal i pebre i un raig de suc de llimona.

  • Hi afegim una mica més d'oli i ho deixam coure uns 10 m. més.

  • Punxam el peix per veure si ja és cuit, i ja està.

  • Convé que el peix estigui al punt just de cocció: No ha de ser cru, però no ressec.

Aportació moderna: La patata i la ceba es poden precuinar al microones, i així ens estalviam temps de forn.